Koppla dokument

För att koppla ett dokument på ett ärende, så måste ärendet först göras redigerbart. Klicka därefter på Document i ärendedialogens toolbar, för att öppna följande dialog:

Här kan du ange ett namn på dokumentet, som inte skall förväxlas med filnamnet. Detta är SoftPlan:s namn på dokumentet så det kan t ex vara ”Skärmdump på felet”.

För att koppla en fil från hårddisken, klicka på bläddraknappen (…) och peka ut filen.

För att koppla en skärmdump direkt från Windows klippbord, se till att fönstret ovan har fokus, och tryck på CTRLV (paste). Bilden kommer då att visas i dialogen, dock eventuellt inte i korrekt storlek, bilden kommer dock att sparas i korrekt storlek.

Du kan skriva in en kommentar, och välj sedan var filen skall sparas:

  • Database – Spara dokumentet i databasen. Detta alternativ är rekommenderat i de flesta fall, utom för stora dokument då Shared folder är att rekommendera.
  • Shared folder – Spara dokumentet i en delad mapp. Observera att detta alternativ endast är tillgängligt om administratören har angett en delad mapp i SoftPlan Admin.
  • Stored by user – Spara dokumentet på den egna hårddisken. Inte rekommenderat. Observera att du själv i detta fall är ansvarig för dokumentet.

Klicka på knappen Add för att koppla dokumentet, eller klicka på knappen Cancel för att avbryta.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.