SoftPlan Database

Skapa en ny SoftPlan 3.0-databas

Om du vill skapa en ny SoftPlan 3.0-databas, eller uppgradera en SoftPlan 2.0-databas, så startar du programmet SoftPlan database, och klickar på Next på välkomstsidan i wizarden:

MICROSOFT SQL-SERVER

SoftPlan 3.0 kräver en MicrosoftSQL Server för att fungera. SQL-servern hanterar all data som lagras i SoftPlan och gör det enkelt att schemalägga backup:er vilket är viktigt för att inte förlora data vid t ex en hårddisk-krasch. Observera att det är ert ansvar som SoftPlan-kund att sköta säkerhetskopiering av era egna databaser. SoftTeam AB kan inte hållas ansvariga för dataförluster som skett på grund av att ni inte har tagit säkerhetskopior tillräckligt ofta. Rekommendationen är att köra en säkerhetskopiering minst en gång per dygn.

SoftPlan 3.0 stödjer Microsoft SQL-Server 2008 och framåt, men senare versioner rekommenderas starkt.

På nästa sida i wizarden så fyller du i namnet på SQL-servern samt uppgifter om kontot som skall användas för att skapa databasen. Observera att detta konto måste ha tillräckliga rättigheter för att skapa databaser på SQL Servern. Därför rekommenderas att använda systemadministratörskontot (sa) för just detta moment. När uppgifterna är ifyllda, tryck på knappen Test credentails och om lampan bli grön så kan du klicka på Next och fortsätta guiden. Om den blir röd har du matat in något inkorrekt, kontrollera t ex felstavningar och försök igen.

I detta steg väljer du om du vill skapa en ny databas eller om du vill uppgradera från en SoftPlan 2.0-databas.

Beroende på vad du vill göra så kan du gå vidare på någon av dessa länkar:

  • Skapa ny databas
  • Uppgradera en databas
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.